Sapte semne care arata daca esti inteligent

Care sunt semnele care arata ca o persoana este foarte inteligenta? Multi au incercat sa gaseasca un raspuns la aceasta intrebare: unii au cautat sa dea un raspuns pe baza experientei personale, altii prin studii aprofundate in acest domeniu, altii s-au documentat temeinic…

Punand cap la cap toate aceste contributii, iata care semnele care ne arata daca o persoana este inteligenta, parcurge lista si descopera daca esti o persoana inteligenta:

Se adapteaza usor. Persoanele inteligente sunt capabile sa se descurce in orice situatie, datorita gradului foarte mare de adaptabilitate. Cercetatorii englezi sustin ca un intelect foarte elevat este mult mai flexibil in solutionarea situatiilor imprevizibile, fara a pierde controlul asupra acestora.

Sunt sensibili la experientele altor persoane.  Empatia este un numitor comun al persoanelor inteligente. Persoanele inteligente sunt mereu dispuse sa-i asculte pe altii, indiferent daca este vorba de un prieten, o simpla cunostiinta sau o persoana necunoscuta. Reusesc sa se transpuna in orice situatie si sa gaseasca o cale de a o rezolva.

Recunosc ca sunt lucruri pe care nu le stiu. A fi “atotstiutor” nu este sinonim cu inteligenta. De fapt, o persoana inteligenta admite intotdeauna faptul ca nu cunoaste totul, ca are lacune, ca poate sa nu fie informata asupra unui lucru, pentru ca doar asa isi da seama ce anume trebuie sa aprofundeze. Persoanele inteligente nu simt nevoia sa agirme ca stiu ceea ce nu stiu.

Sunt procrastinatori. Persoanele inteligente au mereu tendinta de a amana sarcinile cotidiene pentru mai tarziu, deoarece, au tot timpul ceva mai important de facut. Pentru psihologi, aceasta corelstie intre inteligenta si procrastinstie are un motiv: amanarea unei efectuarii unei sarcini lasa loc pentru orice tip de noutate in domeniu, noutate care poate fi cheia succesului.

Au un puternic autocontrol. Persoanele inteligente reusesc sa treaca peste impulsivitatea de moment deoarece au o capacitate puternica de reflectare, analiza si explorare a tuturor posibilitatilor.

Au simtul umorului. S-a constatat in urma a nenumarate teste facute pe voluntari ( ca persoanele care au completat cel mai bine desenele, cu teste umoristice ),  au obtinut punctajele cele mai mari si la testele pentru inteligenta.

Sunt foarte curiosi. Albert Einstein zicea: “nu am vreun talent aparte, am doar o curiozitate nestapanita”. Curiozitatea si inteligenta nu sunt sinonime, insa se influenteaza reciproc in diverse feluri: datorita curiozitatii se cauta raspunsuri la intrebari mai vechi sau mai noi, in felul acesta cresc cunostintele noastre si prin aceasta, inteligenta noastra; datorita inteligentei, se formuleaza noi intrebari si se exploreaza noi alternative la clasica viziune asupra unor lucruri.

Sursa: https://quelchenonsapevi.it/7-segni-rivelano-intelligente-anche-non-ci-credi-esisitono/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: