Realitatea paralela – amenintarea tehnologica a Retelei Neuronale Artificiale ( 2 )

In luna octombrie a anului trecut, gigantul producator de placi grafice NVIDIA , a prezentat publicului o noua tehnologie de creare grafica a chipului uman prin intermediul unei retele generatoare GAN, o clasa speciala de altgoritmi prin care cercetatorii pun impreuna doua retele neuronale aflate intr-o pozitie de concurenta una impotriva celeilalte. Intr-o retea GAN, una dintre cele doua retele este pusa intr-o pozitie creatoare ( cum ar fi redering de imagini sau rezolvarea unei probleme ), in timp ce cealalta retea se situeaza intr-o pozitie antagonica, sfidand primele rezultatele generate de prima retea. Scopul este acela de a se asigura că rețeaua generatoare neuronală produce un rezultat superior prin dezvoltarea de idei noi din contrastul cu propria rețea – oglinda.

Aceasta tehnologie este deja accesibila publicului, prin urmare, oricine poate crea imagini virtuale ale unor persoane. Aceasta presupune si crearea sau modificarea background-ului in care se aceste persoane virtuale isi desfasoara actiunea. Insa posibilitatea mixarii unei voci umane cu un cadru nou care sa cuprinda tot ceea ce inconjoara acea persoana, trece de limitele divertismentului si intra intr-o zona foarte periculoasa capabila sa distruga suveranitatea noastra asupra actiunilor noastre si prin urmare pierderea suveranitatii noastre asupra propriului mod de a ne trai viata.

Nimeni nu mai este in siguranta?

Nu este un secret faptul ca exista multi cercetatori ( privati & militari ) in acest sector. Multi arata spre programul militar Dark Programs, insa si in mediul privat sunt cercetari inca tinute secret referitoare la aceasta tehnologie. Se pare ca cercetarile in acest domeniu sunt mult mai avansate decat se recunoaste in mod oficial.

Sursa: http://www.segnidalcielo.it/rete-neurale/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: